Del llenguatge, la societat
i altres passions
Pàgina personal de Josep J. Conill
Hi ha, entre tots els pobles, molta gent que vol enretirar de l’edifici meravellós allò que les seves nacions havien aportat per a l’obra comuna, sense preocupar-se de les esquerdes que hi puguin causar i amb la idea equivocada que n’hi haurà prou amb les febles forces de la seva petita comunitat per abastar el cel i l’infinit. Per fortuna, d’altres continuen encara al seu lloc, d’altres que opinen que mai un poble o una nació no podran abastar per si sols el que a penes ha aconseguit tota la força europea unificada en segles d’heroica comunitat. Són persones a les quals els agrada creure que aquest monument cal acabar-lo ací, a la nostra Europa, on va començar, i no potser en continents estranys, en Amèrica, en Àsia. (...) Encara no està madura l’hora per a l’activitat comuna. Però si ens limitem a crear, amb l’antic ardor, cadascun al seu lloc, la torre s’aixecarà de nou i a dalt de tot tornaran a trobar-se les nacions.
STEFAN ZWEIG
Benvinguts a la meva pàgina personal:
Tal com en suggereix el títol, es tracta d’un lloc dedicat de manera fonamental —per bé que no exclusiva— a la reflexió sobre aquest terreny relliscós i mal de definir que respon al nom de sociologia del llenguatge. Hi podreu trobar, revisats i paginats, la major part dels treballs que he anat donant a conèixer al llarg dels anys sobre aquesta i d'altres matèries, a més d'alguns d'inèdits. Tots els arxius que s'hi inclouen poden ser reproduïts lliurement, sempre i quan hom n’especifiqui el títol, nom de l’autor i lloc de procedència.
Us suggereixo de començar el vostre recorregut fent una ullada a la Presentació de la pàgina, on faig un breu repàs de la meva trajectòria i de les conviccions epistemològiques que la sustenten. Després, podeu adreçar-vos als continguts que us en resulten més atractius, agrupats segons la següent disposició:
· Currículum, on trobareu les referències precises a cadascun dels meus escrits, així com a la seva eventual disponibilitat en línia.
· La imaginació sociolingüística aplega els meus articles sobre sociolingüística així com els estudis sobre l’obra de Lluís V. Aracil.
· De re litteraria, inclou diversos treballs sobre literatura.
· Altres qüestions, amb treballs de caràcter miscel·lani.
· La ideologia castellonenca, espai de crítica cultural «situacionista», dedicat a la misèria quotidiana de la ciutat on malverso la meva vida.
· El calaix d’Horaci, lloc que recull algunes mostres de la meva poesia i la meva producció aforística.
Finalment, tot plegat es completa amb una secció dedicada a les ressenyes i els comentaris suscitats pels meus papers.
Dit això, només em resta desitjar-vos que la lectura d'aquesta pila de papers us faci bon profit. Si voleu saber més coses sobre les meves cabòries quotidianes, sempre podeu llegir els textos que periòdicament vaig penjant al meu blog, Escrits anèmics, o acudir al meu facebook, on els amics mai no sobren.
|